Seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, Slavonski Brod, 3. prosinca 2014. godine

Slika /arhiva/stories/05122014_b.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine održao je 3. prosinca 2014. godine u Slavonskom Brodu, još jedan u nizu, seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.



Rječ je o seminarima koji se godinama kontinuirano održavaju s ciljem informiranja i educiranja članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina o njihovim pravima i obvezama koje proizlaze iz Ustavnog zakona o pravima naconalnih manjina, motiviranja i poticanja na bolju suradnju vijeća i predstavnika sa tijelima lokalnih jedinica, kao i s ciljem razmjene informacija o svim specifičnim problemima pripadnika nacionalnih manjina na lokalnoj razini.

Na seminaru u Slavonskom Brodu, uz predstavnike Ureda, Savjeta, i Ministarstva uprave, sudjelovali su i članovi vijeća i predstavnici nacionalnih manjina sa ovog područja, te zamjenik župana i pročelnice Brodsko-posavske županije i predstavnik gradske uprave Grada Slavoskog Broda.
Sudionicima seminara su se obratili, ali i odgovarali na brojne upite, ravnatelj Ureda g. mr. sc. Branko Sočanac, predsjednik Savjeta g. Aleksandar Tolnauer i savjetnik u Ministarstvu uprave g. Sulejman Tabaković.

U raspravi su se analizirali problemi u funkcioniranju vijeća i predstavnika u jedinicama na području Brodsko-posavske županije, posebno problemi financiranja na lokalnoj razini i problemi u međusobnoj komunikaciji i suradnji s tijelima lokalnih jedinica, ali su se iznosili i primjeri dobre prakse i pozitivna iskustva.

Na kraju seminara su se pozvali pripadnici nacionalnih manjina da na predstojećim izborima za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u lokalnim jedinicama, koji će se održati iduće godine, podnesu svoje kandidature te da u što većem broju izađu na izbore.

Pisane vijesti