Obavijest o provedbi online stručnog tečaja za socijalne radnike

Slika /slike/Foto vijesti 2023/Nediskriminacija.jpg
Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske organizira online stručni tečaj o nediskriminaciji i zaštiti prava ranjivih skupina u sustavu socijalne skrbi. Stručno osposobljavanje organizirano je s ciljem razvoja vještina za protudiskriminacijsko djelovanje u socijalnom radu, razumijevanja sustava zaštite ljudskih prava i tumačenje nacionalnih propisa u skladu s Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.
 
Kroz četiri unaprijed snimljena modula prikazuje se povezanost profesije socijalnog rada s područjem ljudskih prava te njegovog određenja kao vrijednosno utemeljene profesije i osnažuje socijalne radnike za protudiskriminacijsko djelovanje. Sudionici se upoznaju s pravnim i javno-političkim okvirom za suzbijanje diskriminacije, s načinom zaštite od diskriminacije i ulogom institucija nadležnih za suzbijanje diskriminacije. Povrh toga, stručnjacima u području socijalnog rada olakšati će se razumijevanje temeljnih prava zajamčenih člankom 8. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i predstaviti relevantne presude Europskog suda za ljudska prava, a koje se tiču postupanja u okviru sustava socijalne skrbi.
 
Stručno osposobljavanje prvenstveno je namijenjeno stručnjacima u području socijalne skrbi, a sastoji se od interaktivnih prikaza slučajeva i video predavanja koja vode prof. dr. sc. Nino Žganec s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zamjenice pučke pravobraniteljice Dijana Kesonja i Tatjana Vlašić, zastupnica Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava, Štefica Stažnik i pomoćnica zastupnice Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava, Nikolina Katić.
 
Zainteresirani sudionici mogu se registrirati i pristupiti tečaju u razdoblju od 12 mjeseci, od 4. siječnja 2023. do 4. siječnja 2024.
 
Online stručni tečaj je besplatan, a za pristup je potrebna registracija i prijava na mrežnu stranicu edukacije ovdje: https://edukacija.socijalni.radnici.nobula.eu/
 
Nakon registracije i prijave na online stručni tečaj sudionici sami odabiru vrijeme i tempo pregledavanja sadržaja.


Sudionici koji uspješno polože online test znanja dostupan na mrežnoj stranici dobivaju potvrdnice o sudjelovanju i 6 bodova od strane Hrvatske komore socijalnih radnika.
 

Pisane vijesti