Studijski posjet u okviru projekta politike za stanovanje delegacija Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske

Slika /arhiva/stories/18052011.jpg

U okviru Fonda Desetljeća za Rome u razdoblju od 08. – 15. svibnja 2011. godine., održan je zajednički projekt triju država članica Desetljeća za Rome u kojem je sudjelovalo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Makedonije i Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

Glavni cilj projekta bila je razmjena najboljih praksi, mjera i iskustava u suradnji s nevladinim organizacijama na rješavanju problema stambenog zbrinjavanja Roma. U okviru studijskog posjeta analizirana je provedba nacionalne politike i mjera za stanovanje u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Hrvatskoj i Španjolskoj.

Izaslanstvo je održalo sastanke i obišlo romska naselja u Bosni i Hercegovini ( Sarajevo, Kiseljak i Zenica); Republici Hrvatskoj ( Zagreb, Čakovec, Parag), te Španjolskoj ( Madrid, gdje je održan sastanak s Ministarstvom zdravstva, socijalne politike i jednakosti, te je upriličen posjet romskim naseljima u okolici Madrida).



Pisane vijesti