Predstavljanje projekta „Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma“

Slika /slike/IPA 2012 - baznih podataka za ucinkovitu provedbu NSZUR 1.jpg
Na tiskovnoj konferenciji održanoj 15. ožujka 2017. godine u Zagrebu predstavljan je projekt "Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma" koji provodi zajednica ponuditelja Ecorys Hrvatska d.o.o. i udruga Centar za mirovne studije, u korist Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske. Projekt je financiran kroz program IPA 2012 Europske unije, a projektne aktivnosti će trajati do 01. kolovoza 2018. godine.
 
Skup su pozdravili gospođa Bahrija Sejfić, pomoćnica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i gospodin Veljko Kajtazi, zastupnik u Hrvatskome saboru, a na predstavljanju su sudjelovali i brojni predstavnici vijeća romske nacionalne manjine i romskih udruga, nadležnih tijela državne uprave, jedinica regionalne i lokalne samouprave te akademske zajednice. Projektne aktivnosti traju do 1. kolovoza 2018.g.
 
Nakon objave nalaza vanjske evaluacije Nacionalne strategije za uključivanje Roma, Ured je kao odgovor na ključni nalaz evaluacije (nedostatak tzv. baznih podataka od kojih bi se mjerio učinak provedbe bilo koje mjere kao i kranji učinak strateškog dokumenta),  ali i druge nalaze vezane uz dotadašnji sustav praćenja provedbe dokumenta, pripremio ovaj projekt.  Glavne aktivnosti predstavljenog projekta tako uključuju provedbu potrebnih istraživačkih, analitičkih i edukacijskih aktivnosti, kao i aktivnosti kreiranja on-line platforme za praćenje provedbe predmetnih dokumenta s ciljem unapređenja sustava praćenja krajnjih učinaka javne-politike usmjerene integraciji pripadnika romske nacionalne manjine.



 

Pisane vijesti