Posjet učenika Osnovne škole Ivana Meštrovića Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Slika /slike/Foto vijesti 2023/Naslovna-škola.jpg
Učenici i učiteljice Osnovne škole Ivana Meštrovića posjetili su 26. listopada 2023. godine Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u sklopu pilot projekta građanskog odgoja i obrazovanja pod nazivom ZAG-Zajednica aktivnih građana koji provodi škola.

Cilj je ovog programa učenike uključiti u aktivnu participaciju u društvu kroz njihovo upoznavanje i uključivanje s različitim temama iz javnog i političkog života, te opće kulture. Osnovna škola Ivan Meštrović jedna je od rijetkih škola u kojoj postoje dvije skupine učenika s dvije voditeljice uključene u ovaj program.

Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina gosp. Alen Tahiri učenicima je u jednosatnom izlaganju predstavio rad Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te im nastojao približiti osnovne pojmove i teme iz djelokruga rada Ureda. Glavne teme ovog izlaganja bile su zaštita prava nacionalnih manjina, pitanje diskriminacije, zaštite ljudskih prava, suzbijanje trgovanja ljudima, te suzbijanje zločina iz mržnje i govora mržnje.



Pisane vijesti