Otvoren Medijski centar Mađara u Hrvatskoj

Slika /slike/Foto vijesti 2019/IMG-778fd1bafe4dc698b2211873ebce6d7c-V.jpg
Kao rezultat preporuka Hrvatsko-mađarskog mješovitog odbora vezanih uz obrazovanje i informiranje pripadnika mađarske nacionalne manjine na maternjem jeziku, u Bilju je, u subotu, 27. travnja 2019. godine, svečano otvoren Medijski centar Mađara u Hrvatskoj.
Izgradnjom Medijskog centra Mađara u Hrvatskoj konačno su nakon 20 godina stvoreni uvjeti za rad uredništva tjednika na mađarskom jeziku "Uj Magyar Kepes Ujsag" te urednišva TV emisije na mađarskom jeziku „Dravataj“ u tehnički primjerenom prostoru.
 
Svečanost otvaranja uveličali su svojom nazočnošću NJ. E. József Magyar, veleposlanik Mađarske u Zagrebu i NJ. E. Antonio De Blasio, generalni konzul Mađarske u Osijeku, a tijekom svečanosti nazočnima se obratio Robert Jankovics, zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskome Saboru, Ferenc Kalmár i Milan Bošnjak, mađarski supredsjedatelj te hrvatski zamjenik supredsjedatelja Mješovitog odbora za uzajamnu zaštitu mađarske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Mađarskoj, Vladimir Bilek, predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, Árpád János Potápi, državni tajnik za Ureda za Mađare izvan Mađarske te Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.
 
Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u svom je obraćanju, između ostalog, istaknuo da je izgradnja objekta Medijskog centra Mađara u Hrvatskoj omogućena velikim razumijevanjem i podrškom Vlade Republike Hrvatske koja je u proteklom razdoblju kontinuirano ulagala napore u cilju unaprjeđenja postojeće razine prava nacionalnih manjina.



Pisane vijesti