Održana 12. sjednica Radne skupine Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine

Slika /slike/Foto vijesti 2019/RS 1.jpg
Dana 21. studenoga 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je 12. sjednica Radne skupine Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine.

Sjednica je održana kao dio aktivnosti projekta „Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sjednicu je otvorio ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i voditelj Radne skupine, g. Alen Tahiri, univ. spec. pol., a s ciljem poboljšanja suradnje nacionalne, regionalne i lokalne razine u provedbi inkluzivnih mjera te razmjene informacija o položaju pripadnika romske nacionalne manjine na području Primorsko-goranske županije.

U prvom dijelu sjednice izlaganja su održali predstavnici Primorsko-goranske županije kao i gradova Rijeke, Crikvenice, Delnica i Novog Vinodolskog, zamjenica pučke pravobraniteljice te predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije. Sjednici je nazočio i g. Veljko Kajtazi, zastupnik u Hrvatskome saboru.



Pisane vijesti