Održan seminar „Mediji i nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj“, 30. svibnja 2014. godine, Opatija

Slika /arhiva/stories/02062014_b.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine organizirao je seminar „Mediji i nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj" koji je održan 30. svibnja 2014. godine u Opatiji.



Radi se o četvrtom po redu skupu ove vrste koji je tematski bio posvećen ostvarivanju prava nacionalnih manjina na pristup medijima i o ulozi medija u demokratizaciji hrvatskog društva.

Raspravljalo se o pitanjima zastupljenosti manjinskih tema u programima radija i televizije na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini kao i tiskanim medijima, te važnosti uloge medija u očuvanju društveno-kulturnih vrijednosti manjinskoga identiteta.

Sudionicima seminara su se, uz ravnatelja Ureda mr. sc. Branka Sočanca i predsjednika Savjeta Aleksandra Tolnauera, svojim izlaganjima obratili i prof. dr. sc. Siniša Tatalović, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Gordana Vilović sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Suzana Kunac iz Agencije za elektroničke medije, Danijela Draštata s Hrvatske radiotelevizije i Stojan Obradović, glavni urednik novinske agencije Stina.

Pisane vijesti