Održan sastanak predstavnika Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske s predstavnicima nadležnih državnih tijela

Slika /arhiva/stories/17012014_b.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH organizirao je sastanak s predstavnicima Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske i predstavnicima nadležnih državnih tijela RH, koji je održan 15. siječnja 2014. godine u zgradi Vlade Republike Hrvatske u Mesničkoj 23.

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo o još uvijek neriješenim problemima srpske nacionalne manjine vezano za povratak, obnovu i njihovu integraciju u novoj sredini, rješavanju statusnih pitanja, povratu imovine te obnovi spomenika kulture.



Uz ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branka Sočanca, koji je vodio sastanak, prisustvovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, ravnateljica Državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i obnovu Mirela Stanić Popović, načelnici u Ministarstvu unutarnjih poslova Gordana Valenta i Franjo Podhraški, zamjenica Pučke pravobraniteljice Tena Šimunović Einwalter te zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća Aleksandar Milošević.

U ime Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske sudjelovali su Milojko Budimir, predsjednik Udruženja i generalni sekretar Udruženja Srba iz Hrvatske, Rade Marić, predsjednik Demokratske inicijative za Knin i Čedomir Marić, predsjednik Udruženja porodica nestalih „Suza" iz Beograda"

Kako je zaključeno na sastanku rješavanje spomenutih i ostalih pitanja, nastavit će se sustavno putem nadležnih državnih tijela u Republici Hrvatskoj, u čijem je djelokrugu navedena problematika.

Pisane vijesti