Održan 21. sastanak Međunarodnog upravnog odbora Desetljeća za uključivanje Roma 2005.-2015.

Slika /arhiva/stories/14102011_a.jpg

U Skopju je 29. i 30. rujna održan 21. sastanak Međunarodnog upravnog odbora Desetljeća za uključivanje Roma 2005.-2015. Sastanku su nazočili predstavnici 12 zemalja članica, brojnih romskih udruga, EU,Vijeća Europe, agencija UN i drugih međunarodnih organizacija.

Predstojnik Ureda za nacionalne manjine, mr.sc. Branko Sočanac, predstavio je najvažnije aktivnosti i napredak ostvaren u Republici Hrvatskoj tijekom 2010., a g. Duško Kostić primjer uspješnog rada romske udruge u RH. Sastanku je nazočio i saborski zastupnik, g. Nazif Memedi.

Osim predstavljanja napretka u ostvarivanju glavnih ciljeva Desetljeća na područjima obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja i zdravstva, razgovaralo se i o revizijama nacionalnih strateških programa za uključivanje Roma, važnosti prikupljanja podataka, doprinosu udruga provedbi Desetljeća, te o financiranju, osobito iz fondova i programa EU.

Podsjećamo da će nakon Republike Makedonije, od 1. srpnja 2012., Republika Hrvatska preuzeti jednogodišnje rotirajuće predsjedanje Desetljećem.



Pisane vijesti