NATJEČAJ ZA STIPENDIJE 2014-2015 – SREDNJE EUROPSKO SVEUČILIŠTE (Central European University – CEU)

Srednje europsko sveučilište (CEU), Jedinica za programe za pristup Roma, raspisalo je natječaj za stipendije za Program priprema za Rome diplomante (Roma Graduate Preparation Program - RGPP) za akademsku godinu 2014. – 2015.

Program priprema za Rome diplomante je devetomjesečni intenzivni program priprema namijenjen pripadnicima romske nacionalne manjine kako bi se mogli natjecati za mjesta na poslijediplomskim studijima na engleskom jeziku, kako na CEU tako i na drugim sveučilištima.

Natječaj se posebno odnosi na studente s interesom za društvene i humanističke znanosti (ekonomija, zaštita okoliša, rodni studiji, povijest, međunarodni odnosi i europski studiji, pravni studiji/ljudska prava, matematika, studij nacionalizma, filozofija, politologija, javne politike, ili sociologija i socijalna antropologija).



RGPP prihvaća kandidate iz sljedećih zemalja: Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Turska i Ukrajina.

Uz gore navedeno, kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
• završen sveučilišni studij (do srpnja 2014), po mogućnosti iz društvenih ili humanističkih znanosti
• snažan interes za studiranje na poslijediplomskoj sveučilišnoj razini
• znanje engleskog jezika, najmanje na razini B1
• želja za studiranjem u multi-kulturalnom i međunarodnom okruženju
• ambicija da se postane zagovaratelj promjena i primjer u zajednici i izvan nje

RGPP financiraju: fondacija VELUX, Ured za romske inicijative Fondacija Otvorenog društva (OSF) te Fond za obrazovanje Roma (REF).

CEU je sveučilište u Mađarskoj (Budimpešta) koje svoje programe iz društvenih i humanističkih znanosti izvodi na na engleskom jeziku.

Više pročitajte na: https://rap.ceu.hu/node/39602

Pisane vijesti