Dodijeljena Nagrada "ključnarazlika" za 2013. godinu

U prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca 08. srpnja 2014. godine dodjeljena je Nagrada ključnarazlika. Nositelji projekta ključnarazlika su: Institut za razvoj tržišta rada, portal MojPosao.net, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.



Nagrade je dodijelio ministar rada i mirovinskog sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić. Nagrade u 2013. godini dobili su PLIVA u kategoriji opće ravnopravnosti, ACT Konto u kategoriji ravnopravnosti osoba s invaliditetom, Ernst & Young u kategoriji ravnopravnosti spolova te Ciklopea u kategoriji dobne ravnopravnosti.

Bahrija Sejfić, pomoćnica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Marko Oltean, voditelj prodaje portala MojPosao dodijelili su priznanja svim poslodavcima koji su sudjelovali u natječaju.

U sklopu dodjele nagrade predstavljene su dobre prakse nagrađenih poslodavaca. Izlaganje je potom održala privremena ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Lidije Hrastić-Novak koja je predstavila novine Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, predstavila je rezultate istraživanja o rodnoj uravnoteženosti na upravljačkim razinama.

Dodatne informacije o Nagradi ključnarazlika dostupne su na: www.kljucnarazlika.hr

Pisane vijesti