Dani otvorenih vrata udruga 2018.

Slika /slike/foto Vijesti/dani_udruga_web_banneri-04.jpg
U razdoblju od 24. do 26. svibnja 2018. godine održat će se Dani otvorenih vrata udruga (DOVU). Ovu manifestaciju tradicionalno organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu različitih udruga u Republici Hrvatskoj.

Pozivaju se udruge da otvore svoja vrata te da se organizacijom različitih događanja u svojoj lokalnoj zajednici uključe u Dane otvorenih vrata udruga 2018.

To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.
Udruge se mogu prijaviti do 21. svibnja 2018. putem aplikacije UdrugeInfo (https://www.udruge.hr).

Upute za registraciju nalaze se na sljedećoj poveznici: https://udruge.gov.hr/vijesti/prijavite-se-za-sudjelovanje-na-danima-otvorenih-vrata-udruga-2017/4064.

Ured za udruge osigurat će promotivne materijale, prijavu na događanje putem mobilne aplikacije UdrugeInfo, dijeljenje informacija putem internetske stranice Ureda za udruge, te medijsku promociju na nacionalnoj razini.

U aplikaciji UdrugeInfo udruge mogu registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima tijekom cijele godine.

Budući da se koordinacija Dana otvorenih vrata udruga 2018. provodi na županijskoj razni, udruge se za preuzimanje promotivnih materijala Dana otvorenih vrata mogu izravno obratiti županiji u kojoj djeluju.

U subotu 26. svibnja 2018. Ured za udruge organizira „Šetnju kroz povijest udruživanja u Zagrebu“ kojom se želi približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu, a koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju: https://www.udruge.hr/#!povijesna-setnja.

Informacije o DOVU 2018. mogu se pratiti na internetskim stranicama Ureda za udruge, Facebook stranici (https://www.facebook.com/DaniUdruga), dok se više informacija o Danima otvorenih vrata udruga koji su se održali prethodnih godina može pronaći na: https://udruge.gov.hr/vijesti/odrzani-dani-otvorenih-vrata-udruga-2017/4149.

Najuspješnije udruge sudionice Dana otvorenih vrata udruga 2018. bit će prigodno nagrađene.

Pisane vijesti