Objavljeno dopunjeno izdanje publikacije Vodič kroz integraciju – osnovne informacije za integraciju stranaca u hrvatsko društvo na hrvatskom i ukrajinskom jeziku

Slika /slike/Foto vijesti 2022/Vodič kroz integraciju stranaca.gif
Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina objavio je dopunjeno izdanje publikacije Vodič kroz integraciju – osnovne informacije za integraciju stranaca u hrvatsko društvo iz 2018. godine na hrvatskom i ukrajinskom jeziku.

Vodič sadrži osnovne informacije o pravima i obavezama stranaca u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita i strance pod privremenom zaštitom.

Vodič objedinjava osnovne podatke o Republici Hrvatskoj, informacije o reguliranju statusa, zapošljavanju i radu, stanovanju, obrazovanju, socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, kao i pregled aktivnosti i publikacija organizacija civilnog društva. Vodič sadrži kontakte i nadležnosti tijela državne uprave, javnih ustanova te međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva koje djeluju u području uključivanja u društvo stranaca, s posebnim naglaskom na osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita i strance pod privremenom zaštitom.

Publikaciju Vodič kroz integraciju – osnovne informacije za integraciju stranaca u hrvatsko društvo izradila je Radna skupina Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo.

Vodič kroz integraciju_HRVATSKI
Vodič kroz integraciju_UKRAJINSKI

Pisane vijesti