Ravnatelj Ureda sudjelovao na 8. sastanku EU Skupine visoke razine za nediskriminaciju, jednakost i raznolikost

Slika /slike/Foto vijesti 2018/HLG non-discrimination 23-24.10.2018. Bruxelles-slika 1.jpg
Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Alen Tahiri, univ.spec.pol., sudjelovao je na 8. sastanku EU Skupine visoke razine za nediskriminaciju, jednakost i raznolikost koji se održavao 23. i 24. listopada 2018. godine u Bruxellesu.

Prvoga dana sastanka predstavljeno je izvješće EU Agencije za temeljna prava (FRA) o izazovima s kojima se suočavaju organizacije civilnog društva koje djeluju na području zaštite ljudskih prava. Uslijedila su izlaganja o budućim mogućnostima financiranja projekata u području suzbijanja diskriminacije te aktivnostima Europske komisije usmjerenima na podizanje društvene svijesti, a predstavnici organizacija civilnog društva izložili su ukupno 21 projekt na području borbe protiv diskriminacije.

Drugi dan sastanka posvećen je prezentaciji studije istraživačke službe Europskog parlamenta na temu izvješća „Cost of Non-Europe“ u kontekstu jednakosti i borbe protiv rasizma i ksenofobije, zatim preporukama Europske komisije o standardima za tijela za jednakost te publikaciji o Smjernicama Europske komisije o unaprjeđenju prikupljanja i uporabe podataka o jednakosti, u čijoj izradi je sudjelovao predstavnik Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Uz ravnatelja Ureda, sastanku je prisustvovao Kristijan Kevešević, savjetnik u Vladinom uredu, koji je izložio važnije primjere suradnje s organizacijama civilnog društva u provedbi aktivnosti vezanih uz sprječavanje i suzbijanje diskriminacije.



Pisane vijesti