Predstavljeni rezultati evaluacije provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma

Slika /arhiva/14042015_a.jpg

U petak, 10. travnja 2015. godine u prostorijama Programa Ujedinjenih naroda za razvoj predstavljeni su rezultati evaluacije provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine i Akcijskog plana za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje 2013.-2015.



Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina pokrenuo je postupak neovisne evaluacije provedbe Nacionalne strategije i Akcijskog plana u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj. Opći cilj evaluacije bio je procijeniti u kojoj mjeri Nacionalna strategija i Akcijski plan doprinose i/ili će doprinijeti uključivanju romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Rezultate evaluacije predstavili su evaluatori, dr.sc. Eben Friedman i mr. Maja Horvat, a sudionici radionice bili su članovi Radne skupine Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma te predstavnici ključnih institucija uključenih u provedbu Nacionalne strategije i Akcijskog plana. 14042015 a

Pisane vijesti