Posjet izaslanstva Republike Makedonije institucijama Republike Hrvatske u vezi zaštite i promicanja prava nacionalnih manjina (09. – 11. listopada 2013. godine)

Slika /arhiva/stories/17102013_a.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske organizirao je trodnevni posjet (09. – 11. listopada 2013. godine) izaslanstva Republike Makedonije institucijama Republike Hrvatske vezano uz zaštitu i promicanje prava nacionalnih manjina.



Izaslanstvo Republike Makedonije predvodila je direktorica Agencije za ostvarivanja prava zajednica Vesna Babić – Petrovski, koja je u posjet stigla sa suradnicima, te s predstavnicom OESS misije u Skopju.
Prvi dan posjeta makedonsko izaslanstvo je, u zgradi Vlade Republike Hrvatske, primio ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr. sc. Branko Sočanac koji je goste upoznao sa sustavom zaštite prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Tijekom svog trodnevnog posjeta makedonsko izaslanstvo se sastalo sa predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva uprave i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te sa predstavnicima Savjeta za nacionalne manjine, Ureda za ravnopravnost spolova i Ureda pučkog pravobranitelja. Važno je istaknuti kako je Makedonsko izaslanstvo u sklopu svog posjeta institucijama Republike Hrvatske održalo sastanak i s Odborom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora.

Izaslanstvo Republike Makedonije je svoj posjet završilo sastancima sa predstavnicima nevladinih udruga nacionalnih manjina: Bošnjačkom nacionalnom zajednicom Hrvatske, Zajednicom Makedonaca u Republici Hrvatskoj i Srpskim kulturnim društvom „Prosvjeta".

Pisane vijesti