Održana završna konferencija projekta „INCLuDE – Međuresorna suradnja u osnaživanju državljana trećih zemalja“

Slika /slike/Foto vijesti 2023/Zagreb, 08.03.2023. (1).jpg
Dana 8. ožujka 2023., u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina g. Alen Tahiri, univ. spec. pol., otvorio je završnu konferenciju projekta „INCLuDE – Međuresorna suradnja u osnaživanju državljana trećih zemalja“ osvrnuvši se na brojne koordinativne, edukacijske, istraživačke, senzibilizacijske i publikacijske aktivnosti koje su provedene tijekom trogodišnjeg razdoblja.

Istaknuo je kako je najveći doprinos ovog projekta jačanje višerazinske i međuresorne suradnje dionika sustava integracije državljana trećih zemalja, uključujući i korisnike prava i usluga integracije. S tim u vezi, posebno se osvrnuo na formaliziranje suradnje s jedinicama lokalne samouprave u okviru mreže koordinatora za integraciju na lokalnoj razini te osnivanje Savjetodavne skupine državljana trećih zemalja i osoba migrantskog porijekla, kao i vrijedne publikacije koje će ostati na raspolaganju stručnjacima koji rade u području integracije državljana trećih zemalja te široj stručnoj javnosti.
U svom obraćanju, ravnatelj je zahvalio brojnim stručnjacima, predstavnicima tijela državne uprave i javnih ustanova te jedinica lokalne samouprave, kao i članovima akademske i znanstvene javnosti te predstavnicima međunarodnih i nevladinih organizacija, na izuzetnom doprinosu koji su dali provedbi projektnih aktivnosti.

Posebno je zahvalio kolegicama iz Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina koje su iznimno vrijednim radom tijekom trogodišnjeg razdoblja doprinijele ostvarivanju brojnih ciljeva projekta.

Na konferenciji su predstavljeni projektni rezultati, a o rezultatima su izlagali/le  Dijana Kesonja i Tatjana Vlašić, zamjenice pučke pravobraniteljice, Snježana Gregurović i Sanja Klempić Bogadi s Instituta za migracije i narodnosti, Goranka Lalić Novak i Teo Giljević iz Hrvatskog pravnog centra, Nikoleta Poljak iz organizacije DKolektiv, Martina Čarija iz obrta za edukaciju i savjetovanje Smarta, Margareta Jelić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Nawar Ghanim Murad iz Savjetodavne skupine državljana trećih zemalja i osoba migrantskog porijekla te Sanja Ravbar i Andreja Kralovec iz Osnovne škole Dragojle Jarnević iz Karlovca.



Pisane vijesti