Održana završna konferencija projekta DRIM

Slika /slike/Foto vijesti 2019/DRIM Slika 1.jpeg
Dana 7. svibnja 2019. godine održana je završna konferencija projekta Danube Region Information Platform for Economic Integration of Migrants - DRIM, financiranog iz programa INTERREG Europske unije. Projekt u Republici Hrvatskoj provodi Centar za mirovne studije, a projekt se provodio u suradnji s 10 institucija iz 8 zemalja dunavske regije. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, kao koordinativno tijelo u integraciji stranaca u Republici Hrvatskoj, podržao je navedeni projekt te u njemu sudjelovao kao strateški partner.

Zamjenica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gospođa Bahrija Sejfić, otvorila je konferenciju, naglasivši značaj integracije osoba migrantskog porijekla u društvo. Posebno se osvrnula na važnost kontinuiranog razvoja sustava podrške osoba migrantskog porijekla kako bi se mogli punopravno uključiti u društvo zemlje domaćina, što uključuje i razvoj informacijske infrastrukture o pravima, mogućnostima i obavezama u zemlji domaćinu.

Na konferenciji su predstavljeni ključni ishodi projekta, od kojih se izdvaja informacijska platforma Dunavski kompas. Platforma Dunavski kompas izrađena kako bi migrantima olakšala ekonomsku i društvenu integraciju u društvo u koje su pristigli, pružajući ključne informacije o svim važnim životnim područjima na lako dostupan način. Dunavski kompas tako nudi centralno mjesto za sva integracijska pitanja, koje mogu koristiti migranti, ali i institucije i organizacije koje se u svakodnevnom radu susreću s njima. Hrvatska verzija Kompasa donosi sadržaj dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku te jezicima najzastupljenijim među osobama kojima je odobrena međunarodna zaštita te je dostupna na poveznici http://hr.danubecompass.org/.
 


Pisane vijesti