Održana Prva sjednica Hrvatsko-crnogorskog međuvladinog Mješovitog odbora za manjine, Podgorica 28. travnja 2015. godine

Slika /arhiva/stories/08052015.jpg

Prva sjednica Hrvatsko-crnogorskog međuvladinog Mješovitog odbora za manjine koji je osnovan na temelju Sporazuma između Republike Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj održana je 28. travnja 2015. godine u Podgorici.



Hrvatsko izaslanstvo predvodila je mr. sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a crnogorsko izaslanstvo g. Mersudin Gredić, tajnik u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore, a uz ostale predstavnike državnih tijela na sastanku je u ime Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina sudjelovala i Bahrija Sejfić, pomoćnica ravnatelja Ureda.

Izaslanstvo je primio i ministar za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore dr Suad Numanović, kojom prigodom su razmijenjena mišljenja o napretku u ostvarivanju prava nacionalnih manjina u dvjema državama.

Posebno je naglašeno da je potpisivanje navedenog Sporazuma važno za daljnje unaprjeđenje prava manjina u obje države, te da će suradnja između Republike Hrvatske i Crne Gore na području prava nacionalnih manjina biti dodatni poticaj za razvijanje boljih bilateralnih odnosa.
Na sjednici je usvojen i potpisan Zapisnik koji sadrži preporuke vladama Republike Hrvatske i Crne Gore, a tijela državne uprave zadužena su za praćenje provedbe tih preporuka iz svoje nadležnosti.

Pisane vijesti