Konstituirajuća sjednica Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije

Slika /arhiva/stories/21072014.jpg

Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije održala je svoju konstituirajuću sjednicu 16.srpnja 2014. godine, na kojoj je dogovoren način djelovanja Koordinacije.

Postignut je dogovor oko izrade Plana rada Koordinacije za ovu i sljedeću godinu. Članovi Koordinacije, na čelu sa svojom predsjednicom Marijom Ledinski Anić, jednoglasno su podržali prijedlog da se umreže i blisko surađuju s koordinacijama za ljudska prava iz drugih, susjednih županija te Grada Zagreba.

Prvoj sjednici Koordinacije prisustvovao je i Predrag Šipka, pomoćnik ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, koji je govorio o nacionalnim strategijama i međunarodnim ugovorima koji uređuju ovo područje te o obavezama i pravima koja iz njih proizlaze. U drugom dijelu sjednice odlučeno je da će se članovi Koordinacije ponovno okupiti u rujnu ove godine, nakon ljetne stanke, kako bi utvrdili Plan rada.

Također je dogovoreno da će tada krenuti s pripremama oko obilježavanja 10. prosinca – Dana ljudskih prava u Zagrebačkoj županiji.

Pisane vijesti