Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima / Svečanost otvorenja projekta

Slika /arhiva/stories/14022013.jpg

U četvrtak, 14. veljače 2013. godine s početkom u 11:30 sati u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, Vlada Republike Hrvatske, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečano otvaranje twinning projekta „Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima" financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2010.
Ciljevi ovog projekta su jačanje kapaciteta relevantnih dionika u borbi protiv trgovanja ljudima koji će doprinijeti povećanju razine zaštite žrtava trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj.

Očekivani rezultati ovog projekta su: provedeno istraživanje o glavnim trendovima vezano uz trgovanje ljudima u Republici Hrvatskoj, utvrđivanje učinkovitosti sustava identifikacije žrtava trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj te izrada preporuka za njegovo poboljšanje, izrada smjernica vezanih uz identifikaciju, pomoć i zaštitu žrtava trgovanja ljudima, povećani kapaciteti ključnih dionika u procesu identifikacije trgovanja ljudima i pripremljena javna kampanja za podizanje javne svijesti o trgovanju ljudima.

Pozdravnim govorom svima nazočnima obratili su se gospodin Luigi Barile, ispred Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i veleposlanik Rumunjske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. gospodin Cosmin George Dinescu.

Gospodin Branko Sočanac, voditelj projekta za Hrvatsku i ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i gospodin Romulus Nicolae Ungureanu voditelj projekta za Rumunjsku i ravnatelj Nacionalne agencije protiv trgovanja ljudima obratili su se nazočnima te prezentirali aktivnosti projekta ističući važnost zajedničke suradnje i multidisciplinarnog pristupa u suzbijanju trgovanja ljudima.
Ovom događaju prisustvovale su i predstavnici nadležnih institucija, diplomatskih predstavništva u Republici Hrvatskoj i međunarodnih organizacija.



Pisane vijesti