Seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, Požega, 21. studenoga 2012. godine

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine održao je u srijedu 21. studenoga 2012. godine u Požegi seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.
Na seminaru su sudjelovali predstavnik Savjeta za nacionalne manjine, članovi vijeća i predstavnici nacionalnih manjina i predstavnici tijela lokalnih jedinica sa područja Požeško-slavonske županije te predstavnici nadležnih ministarstava i ureda.

Sudionicima seminara su se, uz ravnatelja Ureda mr. sc. Branka Sočanca, predsjednika Savjeta gosp. Aleksandra Tolnauera i voditelja Uprave za politički sustav i nacionalne manjine g. Ljubomira Mikića, obratili i g. Miroslav Grozdanić, zamjenik župana Požeško-slavnoske županije i g. mr. sc. Rastislav Navratil, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege.

U raspravi su se analizirali problemi u funkcioniranju vijeća i predstavnika, posebice problemi nedostatnog financiranja, ali i iznosili primjeri dobre prakse i uspješne suradnje vijeća i predstavnika nacionalnih manjina s tijelima lokalnih jedinica.

Sudionici skupa su upoznati, između ostalog, i s financiranjem pojedinih programa vijeća i predstavnika u jedinicama slabije ekonomske razvijenosti iz sredstava državnog proračuna, koje je upravo u tijeku, a predstavnik Ministarstva uprave iznio je dosadašnji tijek upisa subjekat u Registar vijeća i predstavnika lokalnih jedinica s područja Požeško-slavnoske županije te dao upute u vezi s upisom koordinacija vijeća i predstavnika u Registar.



Pisane vijesti