Održan prvi Sastanak koordinatora za integraciju na lokalnoj razini, 27. rujna 2024. godine

U organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, 27. rujna 2024. godine u Maloj dvorani Matice hrvatske održan je prvi Sastanak koordinatora za integraciju na lokalnoj razini. Uz predstavnice Ureda na sastanku su sudjelovali koordinatori iz Karlovca, Pazina, Siska, Splita, Svete Nedelje i Zagreba. Nakon pozdravne riječi i upoznavanja, koordinatorima je predstavljen djelokrug rada Ureda na području integracije osoba pod međunarodnom zaštitom te je predstavljena uloga koordinatora za integraciju na lokalnoj razini.

Također su predstavljene koordinativne aktivnosti na lokalnoj razini u koje će imenovani koordinatori biti uključeni za vrijeme trajanja projekta SINERGY - Osiguravanje sinergijskog pristupa integraciji državljana trećih zemalja sufinanciranog sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju Europske unije. Na kraju su prisutni koordinatori razmijenili iskustva integracije državljana trećih zemalja u svojim lokalnim zajednicama, a posebno je istaknuta važnost uključivanja što većeg broja jedinica lokalne i regionalne samouprave u proces integracije.

Koordinatori za integraciju na lokalnoj razini imenovani su u sklopu projekta SINERGY - Osiguravanje sinergijskog pristupa integraciji državljana trećih zemalja sufinanciranog sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju Europske unije. Više o samom projektu možete naći na sljedećoj poveznici: https://ljudskaprava.gov.hr/projekti/fond-za-azil-migracije-i-integraciju-amif/sinergy-osiguravanje-sinergijskog-pristupa-integraciji-drzavljana-trecih-zemalja/1223


 

Pisane vijesti