Ravnatelj Ureda na 23. konferenciji Saveza protiv trgovanja ljudima

Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, g. Alen Tahiri, univ. spec. pol., sudjelovao je na 23. konferenciji Saveza protiv trgovanja ljudima (23st Conference of the Alliance against Trafficking in Persons), u organizaciji OESS-a i Ureda specijalnog predstavnika i koordinatora za suzbijanje trgovanja ljudima, koja se održala u Beču, od 18. do 19. travnja 2023.

Ova konferencija je godišnje okupljanje ključnih dionika iz svih država članica OESS-a s ciljem podizanja političke svijesti o borbi protiv trgovanja ljudima i raspravi o novim temama i trendovima na ovom području. Uz sudjelovanje predstavnika nacionalnih vlasti, kao i međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, Savez pomaže koordinirati i pojačati napore svih dionika prema zajedničkom cilju, a to je sprečavanje i suzbijanje trgovanja ljudima.

Središnja tema 23. konferencije Saveza protiv trgovanja ljudima bila je vodstvo u sustavu trgovanja ljudima, odnosno važnost liderstva i sposobnost samih lidera za učinkovito upravljanje sustavom trgovanja ljudima u državama članicama OESS-a.

Ravnatelj Ureda, g. Alen Tahiri, univ. spec. pol., kao nacionalni koordinator za suzbijanje trgovanja ljudima, aktivnim sudjelovanjem na ovoj konferenciji, istaknuo je važnost koordinativne uloge Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u sustavu suzbijanja trgovanja ljudima. Također, pohvalilo je operativnost i educiranost svih službenika uključenih u sustav. Nadalje, što se tiče prepoznavanja novih oblika trgovanja ljudima, nacionalni koordinator, kao ključne elemente uspjeha istaknuo je provođenje redovitih edukacija i članstvo u međunarodnim organizacijama.



Pisane vijesti