Održana četvrta sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. godine

U utorak, 12. listopada 2021. godine, u Svetom Martinu na Muri, održana je četvrta sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. godine, pod vodstvom predsjednika Povjerenstva – potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, Borisa Miloševića.
 
Sjednica je održana nastavno na terenski posjet Povjerenstva naseljima Orehovica, Pribislavec i Parag u Međimurskoj županiji.
 
U otvorenom dijelu četvrte sjednice predstavnici Međimurske županije, gradonačelnici Čakovca i Murskog Središća, načelnici i drugi predstavnici lokalnih samouprava te vijeća romske nacionalne manjine predstavili su najznačajnija postignuća i izazove u poboljšanju uvjeta života pripadnika romske nacionalne manjine na području Međimurske županije.
 
U zatvorenom dijelu sjednice nastavljena je rasprava o kriterijima za utvrđivanje financijske pomoći za poboljšanje uvjeta i kvalitete života pripadnika romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, Povjerenstvo je informirano o provedbi Godišnjeg programa za unapređenje životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine za 2021. godinu te su raspoređena sredstva za financijske pomoći za sufinanciranje troškova školovanja za pripadnike romske nacionalne manjine.
 
Posjet i sjednica Povjerenstva organizirani su kao dio aktivnosti projekta „Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“ (ESF).

Pisane vijesti